Ti nemaš dušu, Ti JESI duša koja ima telo – 10 saveta za duhovno zdravlje

pixabay.com

Lifestyle

Ti nemaš dušu, Ti JESI duša koja ima telo – 10 saveta za duhovno zdravlje

Lako je zaboraviti ko smo, odakle dolazimo i šta sve možemo biti. Ponekad nam je potreban samo mali podsetnik. “Ti nemaš dušu. Ti si duša. Imaš telo.” – C.S. Lewis

1. Vi ste tačno tamo gde trebate biti

Bez obzira na okolnosti, u ovom sadašnjem trenutku vi ste tačno tamo gde trebate biti. Vaši izbori, rezultati, putovi – svi su se pojavili s razlogom.

Ništa se ne događa slučajno, sve ima svoj razlog. Imajte veru, sve će se rešiti.

2. Sve je privremeno

Ništa ne traje večno, dobro, loše i ružno, ništa nije trajno.

Budite poput vode i prilagodite se životnim usponima i padovima.

3. Dobri ste baš takvi kakvi jeste

U životu je važno ne pokušavati silom promeniti sebe ili prolaziti kroz proces transformacije. To znači biti u miru sa sobom i onim što jeste u svakom trenutku, unatoč tome što ste učinili ili niste učinili; izrekli ili ne.

Transformacija je izbor koji svi imamo, ali ne treba prisilno prolaziti kroz nju. Istinska transformacija dolazi s prihvaćanjem.

4. Kada dođu teška vremena, promenite perspektivu

Sve brige, svađe, krivnje, žaljenja i tuge proizlaze iz življenja u prošlosti ili budućnosti. Samo kada živimo u sadašnjem trenutku možemo promeniti našu perspektivu.

To nas vodi do…

5. Živite u sadašnjem trenutku

Nemojte živeti u prošlosti ili maštati o budućnosti. Pronađite svoju strast i preduzmite nešto. Sledeći trenutak u vašem životu nije važniji od ovog trenutka upravo sada.

Danas učinite nešto o čemu ćete sanjati kasnije i shvatite da sve što se u prošlosti dogodilo – dogodilo se kako bi mogli iz toga nešto naučiti i rasti.

Sada možete otpustiti prošlost i ceniti ono što imate sada.

6. Otpustite vaše strahove

Postoje samo dve istine u celom svemiru – prva je Ljubav, a druga je Strah. Kako bi mogli živeti u stanju istinske i čiste ljubavi, suštini postojanja i života, morate otpustiti strah.

“Strah je pokucao, ljubav je odgovorila i nikoga više tamo nije bilo.” – Nepoznat autor

7. Oslobodite se potrebe za kontrolom

Ako se držite zablude da možete imati kontrolu nad životnim ishodima, to je samo iluzija koju ste stvorili za sebe.

Ne znamo što će doneti budućnost, a ne možemo percipirati i razumeti kakve će posledice biti rezultat svake naše sadašnje akcije, stoga moramo voleti bez vezanosti, živeti bez očekivanja i posmatrati bez prosudbe.

8. Setite se odakle dolazite

Kada znate početak, znaćete i kraj – kada shvatimo da je naša svest večna, shvatićemo da smo u stvari energija. Energetski, duša, svest se uvek razvija, uči i raste.

Sa svakom inkarnacijom pojavljuju se i nove lekcije i nova iskustva. Mi smo došli iz energije i u energiju ćemo se i vratiti.

9. Prihvatite

Potrebno je dovesti sebe u stanje prihvatanja, prihvatanja svega što je dobro i svega što je loše. Otpustite potrebu za kontrolom, otpustite svoje strahove i svoja očekivanja, kako bi mogli živeti u sadašnjem trenutku.

Bez prihvatanja, ništa ne može napredovati. To je prava molitva, ne tražiti ono što želite, već prihvatati sve životne blagodati i biti zahvalan za sve. Ciklus ljubavi koja nastavlja rasti.

10. Nikada niste sami

Fizičke oči samo mogu gledati 3D spektar.

Ono što stoji iza vela naše telesnosti je – energija. Ogromna energija, koju ponekad možete osetiti.

Mi nikad nismo zaista sami. Uvek smo okruženi nevidljivim, a ako i kada se odlučite na poziv, verujte, možete samo biti iznenađeni s odgovorom.

Atma.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top