Pirinčana voda čini čuda za rast i obnovu kose

Lepota i zdravlje

Pirinčana voda čini čuda za rast i obnovu kose

Azijski narodi od davnina upotrebljavaju pirinač, ne samo u prehrambene svrhe, već i u svrhu nege i lepote. Mnogi ga čak smatraju ženskim simbolom plodnosti.

Ovdašnje žene vekovima su koristile pirinčanu vodu kako bi posepešile rast duge i zdrave kose, što je tradicija koja se održala do danas. Žene sa zapada su, međutim, tek nedavno otkrile ovaj čarobni trik sa pirinčanom vodom koja kosu transformiše već nakon prve primene.

Blagodeti koje pirinčana voda ima za kosu

Pirinčana voda puna je antioksidansa, minerala, vitamina B i E i aminokiselina, a sve to zajedno zvuči kao božanska kombinacija za negu našeg tela i kose. Evo kako ova tečnost može doprineti vašoj kosi:

– Povećava elastičnost

– Daje sjaj

– Razmršava kosu

– Pospešuje rast kose

– Čini kosu snažnijom

Jedina stvar koja nam nije jasna je kako ovo nismo otkrili ranije! Mnoge žene testirale čudotvornu pirinčanu vodu na kosi i svoje utiske podelile na društvenim mrežama. U nastavku pogledajte kako kosa izgleda pre i posle ispiranja pirinčanom vodom i to nakon samo jedne primene!

1.

2.

3.

4.

Kako koristiti pirinčanu vodu za ispiranje kose?

Postupak ispiranja vrlo je sličan bilo kojoj maski za kosu – jednostavan je, ali zahteva malo vremena. Započnite s pravljenjem smese.

Prvo isperite pola šoljice nekuvanog pirinča, stavite ga u posudu i potopite u 2-3 šoljice vode, nekih 30 minuta. Procedite vodu u čistu posudu i pređite na tuširanje. Operite kosu šamponom, a zatim je prelijte pirinčanom vodom. Umasirajte je u koren i ostavite 20 minuta. Na kraju, kosu isperite toplom vodom i gotove ste!

Da li je i vas zaintrigirao ovaj ekperiment sa pirinčanom vodom? Mi smo oduševljeni i svakako ćemo probati!

IZVOR: brightside.me

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top