APEL! Kad idete u goste, deci umesto slatkiša, nosite voće i povrće

Lepota i zdravlje

APEL! Kad idete u goste, deci umesto slatkiša, nosite voće i povrće

Deca ko deca. Upijaju svojim okicama sve što radimo ali i šta jedemo,čemu se radujemo i kakve navike imamo. Došlo je na žalost takvo vreme,da ne možemo mnogo vremena da posvetimo deci,tih par sati koje provedemo sa njima van vrtića su dragoceni pa im udovoljavamo i mazimo se. I treba!

Ipak,možemo da pokušamo da ih polako navikavamo da se raduju zdravoj ishrani. Sva deca vole slatkise i kada im poklonimo sladoled ili čokoladu oni skakuću od sreće,prave razne grimase,pevaju pesmice obuzeti čarolijom ukusa,a i mi uživamo jer smo ih obradovali.

Sve što je u granicama normale nije ni strašno. Ali šta je normalno,koliko kugli ili koliko kockica dnevno? Svako ima svoje viđenje, a kad pogledamo malo šire sve je više gojazne dece koja vuku i zdravstvene probleme iako svi roditelji znaju šta je najbolje za njihovu decu.

Da se ne bi zamarali i optetećivali kako je najbolje,možemo da pokušamo sa malim trikovima koji nam kasnije mogu doneti velike promene!
povrce-640×320
Jako je teško odoleti slatkišima ali to ni ne treba da nam bude cilj. Cilj nam je zdrava ishrana kod dece i lagano uvođenje zdravih namirnica kao nešto čemu će se radovati.

Ideja je da sa porodicom i prijateljima svako od nas pokrene akciju u kojoj ćemo u posete jedni drugima nositi voće i povrće umesto slatkiša.

Sigurno je da će nas deca posmatrati kao da smo pali sa Marsa,ali vremenom će se navići kao i na sve.

Mislimo da bi takva navika bila odlična i za decu i za nas.
Ako imate vremena,bilo bi lepo da se od donetog voća i povrća prave čovečuljci,životinje i sve one kreativne užine u kojima će deca uživati. Verijte,uživaćete i vi!

Pokušajte, zamenom slatkiša sa voćem i povrćem dobijate u svakom pogledu. Zdravije je, jeftinije, kreativnije i ukusnije. Da,dobro ste pročitali, ukusnije je 🙂

Pomozimo deci da odrastaju sa zdravim navikama jer u neku ruku mi smo i krivi kao društvo što je toliki broj gojazne dece. Deca su nešto najlepše i najvrednije na svetu. Oni u svom odrastanju ipak preuzimaju naše navike,gledanje na svet i običaje. Promenimo se kako bi naša deca bila srećna i zdrava.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top