Kokosovo ulje za negu i lepotu

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Kokosovo ulje za negu i lepotu

Kokosovo ulje je jedna od nekolicine namirnica koje možemo nazvati svemoćnim ‘super namirnicama’. Njegova jedinstvena kombinacija masnih kiselina na nebrojeno načina pozitivno utiče na naše zdravlje.

Najnovija istraživanja su potvrdila da blagotvorno utiče kako na opšte zdravlje, tako i na izgled kože, kose i noktiju, prirodno ih hrani i neguje, pomaže u bržem zaceljivanju, te im osigurava zdravlje, sjaj i lepotu.

Pronalaženje efikasnog prirodnog bjuti proizvoda, koji će zaista da “radi”, jednako je sticanju novog prijateljstva. U nastavku pročitajte 13 dobrih razloga da baš kokosovo ulje bude vaš novi “bjuti prijatelj”:

1. Mućkanje kokosovog ulja u ustima nekih 20-ak minuta dnevno (poželjno je ujutro pre pranja zuba) može da vam pomogne u detoksikaciji organizma, beljenju zuba, pa čak i eliminisanju glavobolje.

2. Ukoliko često perete ruke, pa vam je koža suva i ispucala, nanosite kokosovo ulje dva puta dnevno. Pomaže i kod zanoktica.

3. Pre pranja kose, na krajeve nanesite kokosovo ulje. Daće neophodnu vlažnost, sjaj i mekoću vašim ispucalim, suvim i slamnatim krajevima. Dobro je da držite što duže pre pranja.

4. Kokosovo ulje je čest sastojak mnogih prirodnih pilinga i maski za kožu. Recimo, kokosovom ulju dodajte malo šećera i dobili ste odličan piling za glatku kožu.

5. Bez obzira da li imate alergiju ili vam curi iz nosa, utrljajte malo kokosovog ulja u nozdrve. Osetićete instant olakšanje.

6. Nanesite malo kokosovog ulja na usne pre spavanja – daće im potrebnu hidrataciju, a ukoliko volite miris ovog ulja, neće vam ni najmanje smetati tokom noći.

7. Kokosovo ulje može da pomogne i kod skidanja šminke. Stavite ga na tufer, samo pazite da ne dopre direktno do očiju.

8. Nanesite kokosovo ulje na kožu pre brijanja, kako biste smanjili iritaciju. Bonus: olakšava i čišćenje brijača.

9. Koristite kokosovo ulje na području ispod očiju kako biste smanjili podočnjake i bore.

Nanesite manju količinu ulja na mesto tamnih krugova, i nežnim masirujućim pokretima utrljavajte ga u kožu nekoliko minuta. Ostavite preko noći, i umijte se tek ujutro. Veoma brzo ćete primetiti kako vaša koža oko očiju postaje glatka, nežna, nestaju podočnjaci i sitne borice.

10. Nanesite kokosovo ulje na mrlje na licu. Nakon 15 minuta isperite toplom vodom. Ne stavljajte ništa preko, pustite kožu da diše. Antibakterijske komponente ulja učiniće svoje protiv akni.

11. Kako biste podstakli rast kose, utrljajte kokosovo ulje na mestima na kojima vam se kosa proređuje. Može da se peimeni i na obrve.

12. Ukoliko ste preterali sa sunčanjem, namažite kožu kokosovim uljem – ima umirujuć efekat.

13. Jeste li ikada mešali kafu sa kokosovim uljem? Ako niste, probajte.

Napitak za lepotu i vitku liniju: Kašičicu ili dve kokosovog ulja stavite u šoljicu i prelijte vrućom kafom ili pripremite kafu i dok je još vruća pomešajte kašičicu kokosovog ulja.

Kokosovo ulje, uz mnogo lepih svojstava, blagotvorno deluje i na organizam iznutra – ubrzava metabolizam, osnažuje imunitet, snižava krvni pritisak, a zasićene masti daju energiju i ne “lepe” se za bokove.

Femina

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top