Odaberite muškarca sa kojim ćete se lako razvesti – 5 pravila Mihaila Litvaka za odabir muža

pixabay.com

Ljubav i seks

Odaberite muškarca sa kojim ćete se lako razvesti – 5 pravila Mihaila Litvaka za odabir muža

Poznati psihoterapeut, psihijatar, autor koncepta psihološkog aikida Mihail Litvak se u jednoj od svojih knjiga osvrnuo na pravila koja bi nam mogla pomoći u odabiru partnera.

1. Izaberite partnera od kojeg ćete se lako razvesti; Ako nije lako razvesti se od neke osobe, neće biti lako ni živeti sa njom. Pri odabiru partnera razmislite o tome da li vas ta osoba čini boljom osobom. Litvak upozorava da veze koje se temelje na međusobnoj zavisnosti odaju psihološki nestabilne ličnosti. Zato uvek vodite računa da se sa partnerom međusobno dopunjujete, a ne da zavisite jedno od drugoga.

2. Izaberite partnera sa kojim se poklapate po inteligenciji; Lični stav i obrazovanje se vremenom mogu izjednačiti između supružnika, ali ne i inteligencija.

Prema Litvakovom iskustvu, muškarci smirenije podnose niži nivo inteligencije svojih supruga, ali za ženu je opcija veze kada muškarac ima niži nivo inteligencije nepoželjna.

3. Izaberite one koji nisu preterano brižni; Mihail Litvak savetuje da prilikom odabira supružnika više pažnje posvete muškarcima koji ne brinu previše.

Preterani znakovi pažnje trebali bi vas upozoriti. Litvak ističe da ako je muškarac preterano zaštitnički nastrojen prema ženi postoji mogućnost da je bio ženskaroš i da je naučio nešto iz toga. Ne gledajte na lepe geste i reči, već na dela. Prvo često skriva prazninu, a drugo – suštinu.

4. Ne birajte partnera iz sažaljenja; Ova Litvakova preporuka više vredi za žene jer češće žele biti majke i muževima i deci te često biraju više iz sažaljenja nego iz bilo kojeg drugog razloga.

5. Ne birajte one koji vole piti; Osoba koja pije je uvek nezrela, a supruga alkoholičara je žena-majka koja se ne udaje, ali uzima dete za sebe. Obično ništa dobro ne proizilazi iz pića a život sa osobom koja je sklona piću je uvek veoma težak.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top