Punjena paprika, na starinski način

Bakina kuhinja

Lepota i zdravlje

Punjena paprika, na starinski način

Potrebno je:
sveža babura paprika
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 veća šargarepa
5 krompira
crvena ml. paprika
2 sveža paradajza
biber…so
seckan peršunov list
maslinovo ulje
200 ml kuvanog paradajza
300 ml. vode
1 kašika kukuruznog skroba

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk crni sa rendanom šargarepom. Dodati kašičicu paprike, soli i bibera mlevenog. Ubaciti u rendan krompir.

Dodati seckan beli luk i seckan peršunov list. Puniti papriku i zatvarati kriškama paradajza.

Ređati u podmazan pleh. U činiju sipati kuvan paradajz, dodati vodu i kukuruzni skrob i malo maslinovog ulja…preliti preko paprike.
Peći u rerni na 220 stepeni C oko 50-60 min. Probajte ovaj recept koji baka pravi godinama. Prijatno!

bakinakuhinja.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top