ČORBA OD KUPUSA ZA BRZI GUBITAK KILOGRAMA

pixabay.com

Lepota i zdravlje

ČORBA OD KUPUSA ZA BRZI GUBITAK KILOGRAMA

Kupus dijeta je jedna od onih dijeta koje kratko traju i pritom su jako efikasne

Sa kupus dijetom možete veoma brzo oslabiti, ali rezultati ne traju dugo. Ona se preporučuje kao uvertira u zaista ozbiljan poduhvat menjanja navika u ishrani i stabilazaciji telesne težine.

Kada se kupus dijetom rešite suvišnih kilograma, onda možete da prionete na vežbanje i neki drugi način ishrane.

Kako se sprema čorba od kupusa za brzi gubitak kilograma:

Potrebno je:

6 velikih strukova zelenog mladog luka (zimi može glavica lstarog luka ili praziluka)
2 paprike (babure)
jedna velika glavica svežeg kupusa
malo soli i bibera po želji
po želji dodati i začine.
Kupus usitniti na komade i staviti ga u odgovarajući lonac, te naliti vodom da ogrezne. Dodati ostale sastojke, a zatim kuvati na jakoj vatri 10 minuta. Potom smanjiti temperaturu i ostaviti da tiho vri dok kupus ne omekša.

Napomena: Ovu čorbu morate da jedete svakog dana i uvek kada ste gladni. Jedite koliko god želite i koliko možete u bilo koje doba dana. Ova čorba nema kalorija i što je više jedete, brže ćete mršaviti. Ako biste samo nju jeli duže vreme, došlo bi do neuhranjenosti.

Kako jesti čorbu:

Prvi dan: Jedite sve voće osim banana, ali birajte ono sa manje šećera. Od ostalih namirnica, jedite samo ovu kupus čorbu i pijte vodu ili nezaslađene čajeve.

Drugi dan: Ovog dana jedite sve vrste povrća. Jedite sve po želji dok se ne najedete. Birajte zeleno povrće, a izbegavajte kupus i kukuruz. Ovog dana za ručak sebe nagradite jednim velikim pečenim krompirom sa puterom. Ovog dana ne jedite voće.

Treći dan: Jedite voće i povrće, ali i čorbu od kupusa koliko god možete. Ne jedite ni krompir, ni banane.

Četvrti dan: Ovog dana pored kupus čorbe, jedite banane i pijte obrano mleko. U toku dana možete da pojedete 6 banana i pijte mleka koliko god želite, uz obaveznu kupus čorbu.

Peti dan: Govedina i paradajz. Možete da pojedete u toku dana između 350 i 600 grama goveđeg barenog mesa, šest svežih paradajza… Bilo bi dobro da tokom dana popijete i do 6 čaša vode, koja će obaviti detoksikaciju. Jedite i kupus čorbu, barem dve porcije.

Ako se budete pridržavali ovih pravila, oslabiđete između 2,5 i 3,5 kg , a možda i više za nedelju dana.

Posle petog dana, vraćate se na jelovnik od prvog dana, dok ne postignete željenu težinu.

Posledice kupus dijete:

Rezultati su kratkoročni. Jako brzo se gube kilogrami, ali se nakon dijete mogu isto tako brzo i vratiti.
Jelovnik je jednoličan i brzo dosadi i izazove zasićenost, nekada i mučninu. Ako kupus čorba smeta vašem želucu, odstranite koren i rebra i kuvajte čorbu od mekih listova.
Pojedine osobe mogu osetiti slabost zbog nedostatka kalorija i manjka enegije, ali ako jedete više te kupus čorbe, taj nedostatak ćete manje osećati.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top