Saznajte koji prirodni MED vam može pomoći kod određenih zdravstvenih tegoba

Lepota i zdravlje

Saznajte koji prirodni MED vam može pomoći kod određenih zdravstvenih tegoba

Uz apiterapiju već sutra možete prevenirati mnogobrojne tegoba, a osećaj energičnosti, raspoloženja i zdravlja vas neće napuštati.

Iako od davnina znamo da je organski med, proizvod medonosnih pčela veoma blagotovoran po čitav organizam. Veoma je moćan antioksidans, sprečava prehlade, jača imunitet, suzbija bakterijske i virusne infekcije, a terapija je stručno zove apiterapija.

Med se sastoji od fruktoze, saharoze, glukoze, vode i vitamina, minerala i oligoelemenata. Taj odnos je različit u zavisnosti od vrste i kvaliteta meda, a upravo se tome i radi u ovom tekstu.

Svaki prirodni med i posebne karakteristike za mnogobrojne zdravstvene tegobe, a od toga i zavisi koji ćete konzimirati.

LIPOV MED

Ovaj med ima jako antiseptičko dejstvo, a pritom i umiruje grlo, želudac. Možemo ga koristiti kod prehlade, gripa, respiratornih tegoba, ali infekcija koje izazivaju streptokoki, stafilokoki. Lipov med će podstaći znojenje i pogodan je tokom temperature.

BAGREMOV MED

On je fantastična za ljude koji imaje smetnje sa probavnim traktom, deluje umirujuće, balansira čitav organizam svojim lekovitim svojstvima. Usled visokog sadržaja fruktoze mogu ga konzumirati i dijabetičari u ograničenim količinama.

ŠUMSKI MED

On sadrži 15 puta više mineralnih sastojaka o cvetnih vrsta. Bogat je gvožđem, solima, te se preporučuje za ginekološke tegobe, jačanje krvi, anemiju, procesu rasta.

KESTENOV MED

Njega ćete prepoznati po specifičnom i jakom mirisu, gorčeg je i aromatičnijeg ukusa. Može pomoći kod tegoba sa želucem, žuči, čireva, žutice, bakterija u mokraćnim kanalima.

U grobovima egipatskih kraljeva prvi put su pronađeni ćupovi sa medom, a nakon toga postao je neizostavan sastojak u alternativnoj medicini, kozmetologiji, farmaciji.

Organski med se spominje i u drevnoj kineskoj medicini, a u ajurvedi “Knjizi života” smatra se eliksirom mladosti, zdravlja i lepote.

Glossy

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top