Ime koje je Bojana Ordinačev dala sinu NIKAD NISTE ČULI!

instagram/Printscreen

Poznati

Ime koje je Bojana Ordinačev dala sinu NIKAD NISTE ČULI!

Šarmantna glumica koja je prošle godine donela na svet svoje prvo dete nije do sad otkrivala detalje o mezimcu

Glumica Bojana Ordinačev godinama čuva svoju privatnost daleko od medija, zbog čega se o njenom porodičnom životu ne zna mnogo.

Ona se trudi da ne ekspronira svog životnog saputnika, a i trudnoću je mesecima uspešno skrivala od medija. Nakon što je pre devet meseci donela na svet njihovo prvo dete, Bojana nije otkrivala previše o svom životu i sinu, a sada je napravila izuzetak i otkrila da je mališanu dala ime – Najda.

Šta znači ime Najda?

U pitanju je starosrpsko ime koje se u prošlosti davalo kako bi zaštitilo dete. Nastalo je od korena reči „nađena“, odnosno od starog glagola „najdena“. U starim vremenima, postojao je običaj da se dete ostavi na raskrsnici, gde će biti nađeno kako bise prizvale dobre sile koje prekidaju bolesti i smrti u porodici. Kum detetu bio bi slučajni prolaznik koji bi ga pronašao, a ovakvoj deci davalo se ime Najdena, Najda ili Najden.

Kako je Bojana Ordinačev istakla, od početka je dogovor bio da će ona odabrati ime ukoliko se ispostavi da će dobiti dečaka, dok je njen izabranik dobio zadatak da smisli žensko ime za slučaj da im se pridruži devojčica.

 Kada smo moj partner i ja saznali da ćemo postati roditelji, dogovorili smo se da on bira ime za devojčicu, a ja za dečaka. Ne znam zašto, ali on je bio uveren da ćemo dobiti ćerku, pa je računao da će smisliti ime. Međutim, stigao je dečak. Prvo moja mama, a zatim i svi koji me poznaju, pitali su: „Otkud ti to Najda?“ Nisam znala šta da odgovorim jer ni sama ne znam kako mi se stvorilo u mislima. Kad sam ga ukucala, saznala sam da je to staro srpsko ime koje se više ne daje, ali je uglavnom pominjano – Najdan. Kasnije smo se setili da je Najda nadimak pevača grupe „Smak“, što nam je super zvučalo – istakla je Bojana za Hello.

Ona je istakla da se njen partner iznenadio njenim izborom, ali mu se ime dopalo.

Prvo mu je bilo čudno, ali se i njemu dopalo. Jeste neobično, ali nama odavno nije. Sada ne bismo mogli da zamislimo da se Najda drugačije zove. U početku me je nerviralo što me je većina ljudi pitala šta ime znači. U nekom trenutku počela sam ja njih da pitam: „A šta znači Marko ili Miloš?“ Ta imena „znače“ isto koliko i Najda, samo smo ih više puta čuli, pa nam zvuče obično – kaže Bojana.

GLOSSY 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top