5 STVARI KOJE MORATE DA IZBACITE IZ KUĆE – ODMAH

pixabay.com

Kuća i porodica

5 STVARI KOJE MORATE DA IZBACITE IZ KUĆE – ODMAH

Znate li za onu staru izreku: „Red u kući, red u glavi“? Čitava filozofija Feng šuia zasnovana je upravo na tome

Prema Feng šuiju veoma je važno da vaš dom bude uredan i čist kako biste napredovali u duhovnom smislu. Ova filozofija zagovara odbacivanje svih nepotrebnih stari, kao i izbacivanje iz doma svih oštećenih predmeta za koje se smatra da donose nesreću.

Navika da čuvamo, skladištimo i sakupljamo nepotrebne stvari koje ne koristimo (pod izgovorom da će nam možda jednog dana zatrebati) ukazuje na to da duboko u sebi imamo naviku da čuvamo strah, tugu, nezadovoljstvo, brigu. Na taj način šaljemo dve poruke svom mozgu i svom životu: da ne verujemo u sutra i da mislimo da novo i bolje nije za nas.

Ako gomilamo stvari ispod kreveta one mogu da remete naše zdravlje, a potreba da se stvari ređaju na police (pogotovo one iznad radnih stolova i kreveta) izazvaće konstantnu strepnju od nečeg neočekivanog.

Kada pretrpamo centar, severoistok ili jugozapad svog prostora, onda smo previše zabrinuti za svoje zdravlje i najčešće ugrožavamo funkcije pankreasa, želuca ili slezine.

Nered na zapadu ili severozapadu često će nas stavljati u konfliktne situacije zbog nekontrolisanosti, a pluća i debelo crevo postaju osetljiva tačka.

Pretrpan sever ograničava naše potencijale, sprečava nas da jasno izražavamo svoja osećanja, donosi strahove i probleme s bešikom i bubrezima.

Istok i jugoistok će na gomilanje stvari da uzvrati neodlučnošću, konfuzijom, potisnutim besom, ali i disfunkcijom jetre ili žučne kese.

Nered na jugu donosi problematično i nasilno ponašanje, izostanak priznanja, omalovažavanje i poremećaj u radu srca, tankog creva i imunog sistema.

Nisu stvari te zbog kojih život stagnira, nego stav čuvanja i zadržavanja. Kada nešto čuvamo, zapravo razmišljamo o potrebi, siromaštvu, verujemo da će nam sutra to nedostajati i da nećemo moći da ispunimo te potrebe.

Nered, nered u kući, kuća, kuhinja, soba
foto: Shutterstock
5stvari koje odmah treba da izbacite iz kuće:

1. Stare stvari koje godinama niste nosili, a koje uredno zauzimaju mesto u ormaru

2. Polomljeno i oštećeno posuđe, kao i napuklo ogledalo – slute na siromaštvo.

3. Stare četkice za zube, stara šminka koju godinama ne koristite, kreme i kozmetičke aparate

4. Stvari od pokojnika – najbolje je razdeliti ih ili jednostavno pokloniti nekome

5. Lekovi sa istekom roka, sirupi i vitamini koje godinama niste pili.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top