7 STVARI KOJE PREMA VEROVANJIMA PRIVLAČE SIROMAŠTVO I NESREĆU U KUĆU

pixabay.com

Kuća i porodica

7 STVARI KOJE PREMA VEROVANJIMA PRIVLAČE SIROMAŠTVO I NESREĆU U KUĆU

Setite se samo one izreke „čista kuća – čista glava“ i iz doma izbacite sve ono što prema verovanjima privlači nesreću i siromaštvo

Naši preci su čvrsto verovali da ovih 7 stvari donose siromaštvo i nesreću u kuću:1. Slomljeno staklo

To može biti napuknut prozor, slomljeno ogledalo, okrnjena šoljica za kafu i td. Razbijeno staklo je simbol razbijene zaštite. To znači da je sigurnost kuće narušena, kako su verovali naši stari.

2. Stare stvari

Tu spada stara odeća i obuća, stari časopisi – sve ono što pravi nered u vašoj kući. Ukoliko ne želite da bacite stare stvari, barem ih donirajte – tako ćete pomoći onima kojima je odeća neophodna.

3. Suvo ili plastično cveće

Ovo cveće simbol je za umiruću energiju. U istu kategoriju spadaju i plišane životinje, sušeni leptiri ili bube, životinjski rogovi i ptičije perje.

4. Smeće iz torbe ili džepova

Tu spadaju oni omoti od čokolade, sasušene i prljave maramice, razni papirići itd.

5. Satovi koji stoje

Ove satove nemojte bacati, ali ih popravite što pre.

6. Rasparene stvari

Jedna čarapa, jedna reketa, jedna papuča i svi oni predmeti kojima se „izgubio“ par. Takvi predmeti nisu korisni, samo ometaju razvoj domaćinstva i kuće.

7. Izlizana metla

Metla je simbol blagostanja u mnogim tradicijama, stoga povedite računa a metla bude čitava i upotrebljiva. Sve one stare metle odmah bacite.

Savet plus: Ukoliko imate potkovicu u kući i ne znate kako da je okačite na zid, preporuka je da je postavite tako da formira izgled posude. Ako je okrenete ka dole, sva vaša sreća će „iscureti“ iz kuće.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top