Princ Hari i Megan Markl dobili HLADAN TUŠ od Donalda Trampa i Amerike

Poznati

Princ Hari i Megan Markl dobili HLADAN TUŠ od Donalda Trampa i Amerike

Najkontroverzniji članovi britanske kraljevske porodice u ovom trenutku su svugde dobrodošli, ali…

Dok Megan Markl i princ Hari boravili u Kanadi, ova zemlja je bila voljna da im plaća troškove obezbeđenja sve dok ne budu postali finansijski nezavisni, a dolaskom u Ameriku dočekao ih je hladan tuš, nimalo lep pozdrav dobrodošlice od Donalda Trampa.

— Veliki sam prijatelj i poštovalac kraljice i Velike Britanije. Objavljeno je da će Hariju i Megan, koji su napustili Kraljevstvo, stalno prebivalište biti Kanada. Napustili su sada Kanadu, zbog SAD. Međutim, Sjedinjene Države neće finansirati njihovu zaštitu. Moraju da plate — saopštio je na Tviteru američki predsednik, a troškovi bezbednosti u Americi se procenjuju na osam miliona funti, prenosi Metro.

Podsetimo, kanadski premijer Džastin Trudo složio se bio da bi kanadski poreski obveznici trebalo da plate 500.000 dolara troškova na godišnjem nivou za obezbeđenje princa Harija i Megan, iako je to moglo da dovede do negodovanja među građanima ove zemlje, međutim situacija je u Americi sasvim drugačija, te se sada mnogi pitaju od čega će vojvotkinja i vojvoda od Saseksa plaćati troškove obezbeđenja.

Kako prenose strani mediji, trenutno o Megan i Hariju trenutno brine čak devet visokokvalifikovanih britanskih oficira. Te troškove su do sada plaćali britanski poreski obveznici, a oni su uključivali plate za službenike, za njihov smeštaj i logistiku.

Predstavnica za javnost para pokušala je da ih opravda:

„Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ne planiraju da traže od američke vlade zaštitu. Već je napravljen aranžman za privatno finansiranu zaštitu„, istakla je.

BLIC

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top