Tanja Bošković: Mi nismo ničije roblje i to treba ponavljati svakodnevno

Printscreen

Poznati

Tanja Bošković: Mi nismo ničije roblje i to treba ponavljati svakodnevno

Počnite glasno da vičete o tome kako vam je plata smanjena na minimalac, kako ste dobili otkaz, kako ne možete kod doktora jer nema ko da vas pregleda…
Tanja Bošković je prilikom gostovanja u emisiji „Balkanskom ulicom“ podelila sa gledaocima sve što je tištilo prethodnih meseci. Njeni stavovi o uvođenju policijskog časa i obraćanja zvaničnika javnosti izazvali su lavinu komentara na drušvenim mrežama.

Proslavljena glumica kaže da smo svakodnevno izloženi teroru. Obraćanje zvaničnika u raznim informativnim emisijama, puno „ sažaljenja“ vidi kao napad na zdrav razum i dostojanstvo.

Posebno za obraćanja predsednika, kako on sam kaže bakama i dekama, Boškovićeva ima jasan odgovor : “Ja sam samo budućim unucima baka! “

Novi trend koji je predsednik uveo da se obraća svima, kada i gde god stigne, na način koji je daleko od dobrog ukusa, postao je svakodnevnica. Više nas ništa ne može iznenaditi jer smo videli gotovo sve. Bombastične najave obraćanja predsednika  naciji, zatim kriznog štaba, mere koje nam se saopštavaju u poslednji čas kao da se ne tiču nas, građana.

Glumica je ispričala da je policijski čas podnela kao teror i napad na njen život. Zapravo, Tanja Bošković nije jedina koja smatra da su uvođenjem policijskog časa u zabrane kretanja povređena naša osnovna ljudska prava. Upravo  je ograničenje ljudskih prava u našoj zemlji  posebno aktuelan problem od uvođenja policijskog časa aili i tokom svih ovih meseci borbe sa panedemijom.

Ljiljana Smajlović je u jednoj od svojih kolumni  istakla kako je pandemija otkrila „razvaline mnogih sukoba i podela a od kojih je glavni onaj klasni u kome su elita svi oni koji mogu da rade od kuće a radnička klasa svi koji moraju da se fizički pojave na radnom mestu.“

Tanja Bošković nam savetuje da kada padnemo u vatru, a to se zasigurno mnogima dešava više puta u toku dana, da vičemo ali i da se radujemo i veselimo.

Mnogi od nas već vrište u sebi. Počnite glasno da vičete o tome kako vam je plata smanjena na minimalac, kako ste dobili otkaz, kako ne možete kod doktora jer nema ko da vas pregleda.

Vičite glasno da imamo pravo na nezavisne medije, na istinu. Vičite jer, sloboda je neprocenjiva.

Luftika

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top