Kako da u svojoj kući otvorite put ka zdravlju, sreći i izobilju!?

pixabay.com

Kuća i porodica

Kako da u svojoj kući otvorite put ka zdravlju, sreći i izobilju!?

Kako da napravite u svom domu dobar feng šui za bogatstvo i zdravlje – prvo uradite 1 jednostavnu stvar!

Feng Šui je mnogo više od ukrašavanja doma umirujućim bojama.

To je složen sistem teorija koje se koriste za promociju dobre energije u prostoru. Ono što sigurno znate je da dobar protok energije vodi do srećnog i skladnog doma. Da biste shvatili na koji način funkcioniše Feng Šui, važno je da razumete njegove osnove. Ova vekovna praksa može vam lako utemeljiti put ka srećnom i zdravom načinu života.

Da biste stvorili dobar Feng Šui, morate razumeti osnove Feng Šui koncepta. Postoji nekoliko primarnih elemenata i teorija koje vam mogu pomoći. Među najvažnjim je teorija o pet elemenata, koncept yin i yang, kao i teorija primene Chi i Bagua oblasti. Da biste definisali Bagua oblasti u svom domu trebaće vam kompas kako biste odredili strane sveta i na taj načn razgraničili prostor. Ako započnete sa osnovnim Feng Šui alatima i koristite ih za izgradnju jakih tenelja možete postepeno preći na druge alate i nivoe.

1. ODAKLE POČETI?

Kada započinjete, Feng Šui može da bude malo zbunjujući. Pred vama je dosta posla na putu unošenja harmonije u vaš dom. Kako se ne biste preopteretili i zbunili, idite korak po korak. Za početak otarastite se nereda. To je glavni ključ za omogućavanje dobrog protoka energije i bez njega se ne može nastaviti dalje. Nakon toga možete da primenite teoriju oblika i boja, podesite osvetljenje i kvalitet vazduha.

2. ZNAČENJE BOJA

Boje su najlakši način za unošenje pozitivne energije u prostor. Čak i vrlo mala količina boje može da napravi razliku u prostoru. Kako bi primenili boje treba da razumete koja boja se odnosi na koji od 5 elemenata i na koji način ona izražava svetlost. Boje uvek treba da birate u skladu sa vašim karakterom. Boje mogu biti korišćene na zidu, u obliku fotografija, zidne umetnosoti i skulptura. Takođe možete uzeti u obzir i boju vaših ulaznih vrata.

3. FENG ŠUI LEKOVI I SIMBOLI

Pomerajući se dalje od boja, pred vama je čitav spektar drugih Feng Šui simbola i lekova. To su predmeti koji postavljeni na pravom mestu mogu uticati na protokpozitivne energije u prostoru. Na primer jedan od tih predmeta je ogledalo kao vrlo moćna alatka u Feng Šui-ju. Pored njih tu su fontane, kristali i biljke.

Izvor: Mojenterijer 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top