Pravi muškarac se pokaže u trudnoći: Nije dovoljno biti samo podrška ženi već mnogo više

pixabay.com

Ljubav i seks

Pravi muškarac se pokaže u trudnoći: Nije dovoljno biti samo podrška ženi već mnogo više

Nedavno je moja supruga rodila. Ono što je nevjerovatnoje da se ovih 9 meseci čekanja na novi život pokazalo potpuno drugačije od onoga što sam očekivao.

Vidite, u filmovima nam trudnoću prikazuju kao nežan, lep i srećan period. Žena ostane trudna, suprug je presrećan i 9 meseci kasnije dolazi beba. Sve se prikazuje bez detalja i činjenica. U stvarnosti je sve totalno drugačije.

Ovo nije samo 9 meseci teškog života, to je 9 meseci drugog života koji nikada nije postojao i na koji vas niko ne upozorava. Zbog toga želim da podelim sa vama svoje iskustvo kroz trudnoću.

1. Prvi mjesec – Mučnine; Stomak kod moje supruge se još uvek ne vidi, fizički se nije promenila ni na koji način, a onda iznenada počinju mučnine.

Moja supruga odjednom počinje da mrzi svu hranu u kući, prestaje kuvati jer joj je muka od mirisa hrane. Kuvanje preuzimam ja ili često naručujemo gotovu hranu.

2. Drugi mesec – Mučnina i dalje traje; Od svega joj je muka.

I dalje ne jede većinu hrane pa pažljivo biramo hranu u marketu koju će ona moći da jede. Ja i dalje kuham jer joj miris hrane i dalje smeta. Ipak smo imali sreće jer sam čuo mnogo slučajeva gde žene imaju toliko jake mučnine da izbegavaju skoro svu hranu celu trudnoću.

3. Sredina trudnoće; Mučnine su napokon prošle, supruga je počela da jede i kuva, ali su se pojavile druge brige. Stomak moje supruge raste, beba se razvija i moramo redovno posećivati lekara. Moja supruga je bila trudna u toku zime, koja je bila veoma hladna te godine.

Samo sam se plašio da se negde ne poklizne na led i da padne.

4. Morate stalno biti supruzi pri ruci; Morao sam stalno ići sa suprugom na preglede, voditi je u bolnicu i nazad. Strepnje i brige oko toga da li će sa bebom sve biti u redu su nam zadavale strašne glavobolje.

Na sreću cela trudnoća je prošla dobro i beba se dobro razvijala.

5. Kraj trudnoće; Stomak moje supruge je veoma veliki. Teško joj je hodati pa nam odlazak bilo gde predstavlja veliki problem. Sedenje, spavanje, savijanje, sve joj je teško.

Ponovo se vraćaju nervoza i mučnine. Kako se približava termin razmišljamo samo o tome kako će sve proći i molimo Boga da sve prođe kako treba.

6. Zdravlje majki; Kada žena ostane trudna svi mi se fokusiramo na dete i njegovo zdravlje, a zaboravljamo na zdravlje žene koja ga nosi.

Zaboravljamo da od njenog zdravlja zavisi i zdravlje deteta. Smatra se da ako detetu nedostaju minerali i vitamini, ono izvlači sve iz majke. Stoga žene postaju sive, stare, postaju krhke. Zdravlje im se može ozbiljno pogoršati i može im biti jako teško da se oporave od porođaja.

7. Porođaj; Oboje smo bili jako nervozni i plašili smo se kako bi celi porod mogao proći. Na svu sreću sve je prošlo u najboljem redu i moja supruga je imala porod kakav bi žene mogle samo poželeti.

8. Posle trudnoće sam ozbiljno preispitao svoj odnos prema supruzi i ženama uopšte; Roditi dete je ogroman posao i veliki rizik.

Mnogo je teških izbora i odluka zbog kojih bi kasnije mogli požaliti. Sada mi je jasno zašto žene toliko brinu o bebama. Ipak su one živele 9 meseci u ženi i zajedno su prošli proces poroda. Žene ulažu mnogo truda i sredstava u dete kojih mi muškarci nismo ni svesni.

O zdravlju da i ne govorim. Tu takođe postoje brojni rizici. Dete je velika odgovornost i potrebno mu je obezbediti mnogo toga, a najviše ljubavi i sigurnosti. I sada razumem zašto se žene ne žele odreći svoje dece u slučaju razvoda, ipak su deca deo njih, a dela sebe se ne možete odreći.

Zato želim da poručim svim muškarcima, brinite o svojim ženama za vreme trudnoće i posle poroda. Teško im je, ali uz vašu pomoć će im biti lakše.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top