Milena Radulović: Vreme je da se konačno svi osvestimo!

Poznati

Milena Radulović: Vreme je da se konačno svi osvestimo!

Priča o Petnici potvrđuje da ne postoje “sigurna” mesta od seksualnog nasilja.

Hvala devojkama i ženama koje su ispričale ovu priču i time zaštitile neke nove devojčice – kaže za “Blic” Milena Radulović.

Mlada glumica koja je svojom ispovešću o tome kako je silovao nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić pokrenula lavinu, kaže da celokupno društvo mora da se trgne.

– Krajnje je vreme da se celokupno društvo otrgne iz pakla oko nas i hitno da se probudi iz stogodišnjeg sna. Vreme je da se konačno svi osveste. Da žrtvi nasilja ne postavljaju glupa pitanja, ne veruju i kao u ovom slučaju – ne preduzmu ništa i time stanu na stranu nasilnika. Štiteći nasilnika samo su produbljene rane ovih devojaka.

Sve smo mi kroz godine bili svedoci tih “odraslih” ukoronjenih u nekom sistemu koji baš i ne žele da snose odgovornost, da se mešaju, “preseku”. Obično, na kraju tog procesa, kad želiš nešto da preuzmeš, svi ne znaju kako, ili kažu – vi to morate nekako same.

Mi, devojke, devojčice, na kraju žrtve s dubokim ranama na duši, treba da pobedimo ne samo tog čoveka, nego da budemo jače od celog sistema. Da nije to malo apsurdno? Evo, jesmo – poručuje Milena Radulović.

Ona ističe da je velika snaga u ovim devojkama i predug put pređen.

– Svaka čast, najjače ste. Nije me rasplakala samo vaša priča, već i vaš neverovatan podvig. S vama sam – poručuje ona.

Preuzeto sa: blic.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top