Princeza Dajana je ZNALA da će UMRETI „Moj suprug planira NESREĆU s mojim autobomilom“

Printscreen/Instagram

Poznati

Princeza Dajana je ZNALA da će UMRETI „Moj suprug planira NESREĆU s mojim autobomilom“

Princeza Dajana poginula 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Od kako je princeza Dajana poginula 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu, ne prestaju da kruže teorije zavere o njenoj smrti.

Zbog velikog broja takvih priči, koje su se pojavile nekoliko godina nakon princezine smrti, britanska policija je ispitivala njenog bivšeg supruga, princa Čarlsa, zbog jednog pisma koje je Dajana napisala pred smrt.

Skoro deceniju nakon Dajanine smrti, 2005. godine, policija je ispitivala princa Čarlsa u okviru operacije koja je nazvana Pedžet. Njom su britanski detektivi pokušali da istraže niz teorija zavera o pravom uzroku Dajanine pogibije.

Tadašnji šef Skotland Jarda, Džon Stivens, rekao je da je istragu pokrenulo pismo koje je princeza napisala 1995. godine, dve godine pre njene smrti.

– Moj suprug planira „nesreću“ s mojim automobilom, otkazivanje kočnica i ozbiljnu povredu glave – napisala je Dajana u pismu, prenosi „People“.

Ona je verovala da Čarls navodno želi da ona nestane kako bi mogao da se oženi dadiljom njenih sinova Vilijama i Harija.

Kada je pismo procurelo u medije, policija je ispitala Čarlsa zbog moguće povezanosti sa nesrećom princeze Dajane.

– Da, izneti su navodi o princu od Velsa i drugim članovima kraljevske porodice, ali morali smo da pronađemo ili istražimo postojeće dokaze pre nego što smo mu se obratili sa zvaničnim pitanjima – rekao je Stivens.

Detektiv je dodao da nisu pronašli druge dokaze koji potvrđuju scenario naveden u Dajaninoj belešci.

– Ostalo nam je samo pismo, koje samo po sebi nije bilo dovoljno da Čarlsa učini osumnjičenim – dodao je detektiv za „Daily mail“.

Stivens je naveo da je princa Čarlsa tokom informativnog razgovora upitao šta bi Dajanu moglo da navede da napiše ovakvu poruku.

– Nisam znao ništa o poruci dok nije objavljena u medijima – navodno se ovim rečima branio princ Čarls.

Na pitanje da li je znao da se Dajana tako osećala, princ Čarls je odgovorio odrično.

Tokom godina izašlo je više informacija o smrti princeze Dajane i nesreći u Parizu. Vozač Henri Pol i Dajanin dečko Dodi Fajed su poginuli na licu mesta, ali prema novim izveštajima, Dajana je i dalje bila svesna kada je pomoć stigla.

Vatrogasac Ksavijer Gurmelon rekao je da je Dajana, kada je stigao na mesto nesreće, Dajana je bila živa.

– Govorila je na engleskom i rekla je: „O, Bože, šta se dogodilo?“ Mogao sam to da razumem, pa sam pokušao da je umirim. Držao sam je za ruku – rekao je.

U to vreme Gurmelon nije znao da je to bila Dajana.

– Video sam da je to bila prelepa žena i da nije imala ozbiljne povrede na licu. Nije krvarila tada, ali je bila skoro u nesvesti i imala je poteškoće sa disanjem. Prvih minuta izgledala je dobro. Tako sam počeo da razgovaram sa njom na engleskom, govoreći da sam lekar i da je hitna pomoć na putu i ​​da će sve biti u redu – rekao je.

Kasnije je potvrđena vest da je princeza Dajana preminula u bolnici od posledica povreda koje je zadobila tokom nesreće.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top