10 ŽESTOKIH SAVETA O LJUBAVI

Printscreen

Ljubav i seks

10 ŽESTOKIH SAVETA O LJUBAVI

Mihail Labkovski jedan je od najpoznatijih, ali najskupljih evropskih psihologa, a ovaj Rus već godinama se smatra vrsnim stručnjakom, čije se metode, tekstovi, ali i video snimci veoma cene, iako su neretko kontroverzni i brutalni.

Ipak, Labkovski često ne bira reči, ali stvari postavlja na svoje mesto i pomaže ljudima da reše probleme na jasan i direktan način, a posebnu pažnju obraća na probleme u vezama i brakovima.

Ovaj psiholog ima preko 30 godina praktičnog iskustva, a preko 20 godina radi i na radiju i televiziji i smatra se jednim od najpopularnijih psihologa na Internetu. Njegovi stavovi su čvrsti i istiniti, a prema Labkovskom je malo ko ravnodušan – ljudi ga ili obožavaju ili preziru.

Ovog puta za vas smo izdvojili 10 najpoznatijih citata poznatog Rusa o ljubavi, seksu i vezama poznatog Rusa.

Zdrava osoba ne želi da se uda. Prva stvar koju treba da uradite je da prestanete da želite da se udate. Drugim rečima, ako želite da se udate morate da prestanete da razmišljate o tome, da obezvredite samu ideju.

Svaki sukob u porodici, na poslu, u ljubavi ili prijateljstvu samo je odraz vašeg unutrašnjeg sukoba. Zato nije potrebno da se bavite drugima – treba da se pozabavite vama samima.

Ako posle prvog ili drugog sastanka, možda posle seksa, momak / devojka ne pozove, odnosno „nestane“, onda je zdrava, a ne neurotična reakcija – odmah izgubiti interesovanje za ove veze. Ali ne! Za neurotičare je ovo početak velike ljubavi.

Merimo ljubav stepenom patnje. Ali zdrava ljubav se odnosi na to koliko ste srećni.

Ako čovek ceo svoj svet zameni drugom osobom, to znači da on u stvari svoj svet jednostavno nema.

Ključ srećnog porodičnog života, braka i seksa sa jednim partnerom krije se samo u jednoj stvari – u stabilnoj psihi. Ne u ustupcima ili kompromisima – to je put do kardiologa ili onkologa. Kada čovek ima stabilnu psihu, može ceo život da živi sa jednim partnerom. I voli samo njega.

Pitaju me šta će muškarac ženi koja je dovoljno uspešna, samostalno se nosi sa svim problemima, finansijki je nezavisna. Uvek odgovorim: „Zbog radosti“. U porodici oba partnera jedno drugom služe za radost. Ako osoba ne vidi sreću u drugome, već kao sredstvo za obavljanje određenih funkcija, onda je to kraj.

Skromnost nikom ne ulepšava karakter. Zbog iskompleksiranosti, nesigurnosti i niskog samopoštovanja devojke žive bez seksa i veze, ne zato što su loše, već zato što se loše ophode prema sebi. Zadatak psihologa je da ih spasi od toga.

Jedini put u životu osobe kada je objektivno zavisna i kada se može smatrati nečijim „taocem“ jeste detinjstvo i zavisnost od roditelja. To traje relativno dugo. U svim drugim slučajevima ostanak u nekom odnosu je u bilo kom pogledu izbor odrasle osobe.

Žena nikada ne bi trebalo da toleriše u vezi ono što joj se ne sviđa. Treba odmah da razgovara o tome, a ako muškarac ne pokazuje da se menja, trebalo bi da se rastane od njega.

Žena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top