Reči ove novinarke razbesnele žene širom planete

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Reči ove novinarke razbesnele žene širom planete

Da li smatrate da dođe vreme kada postajemo stare šetkanje na plaži u majušnom bikiniju?

Makon koje godine života je to preterano? Nakon 20. godine! Tako barem misli poznata britanska novinarka i voditeljka Dženet Strit-Porter, koja je svojevremeno izazvala lavinu komentara kada je u svojoj kolumni iznela ovo kontroverzno i prema mišljenju većine žena potpuno suludo mišljenje.

– Nemam nameru da nosim bikini. Koja odrasla žena pri zdravoj pameti samu sebe uverava da će ikad biti spremna za nošenje ovog suludog odevnog komada? Zašto naivno veruju da dva minijaturna komada strateški postavljene tkanine mogu izvesti čudo? U bikiniju se svaka žena starija od 20 oseća izloženo, ranjivo i pomalo smešno.

Obucite bikini, idite na plažu ili bazen i tamo će uvek biti devojaka koje izgledaju 200 puta bolje od vas bez ikakvog uloženog truda. Neće napraviti ni jedan trbušnjak niti podići nešto teže od mobilnog. Neće izbacivati ugljene hidrate iz iz ishrane ili se odricati alkohola. Samo će tamo ležati i biti mlade.

Bikini je zlo, najokrutniji način da se žene razlikuju od devojkama. Njime modna industrija tera zrele žene da se osećaju loše. Bikini je donji veš za kupanje bez ikakve podrške. Bikini neće uvući vaš stomačić ili sakriti ožiljak od carskog reza. U životu sam imala samo nekoliko bikinija i pristajali su mi samo zato što sam imala 23 godine i bila mršava kao štapić. Bikiniju je mesto u smeću. Moje telo vredi više od ritualnog letnjeg poniženja, a trebalo bi i vaše, napisala je Dženet pre nekoliko godina.

Očekivano, o njenom stavu raspravljalo se na društvenim mrežama, koje su gorele od komentara.

Ne razumem, zar je moj ožiljak od carskog reza nešto čega bih trebalo da se stidim? Zar je moj stomak nešto što moram da krijem? U čije ime ova žena govori? Sigurno ne u moje. Imam 49 godina i nosiću bikini i s 99 ako toliko poživim, napisala je jedna ljuta žena.

Na plaži redovno vidim žene starije od 50 koje su u boljoj formi od nekih 20-godišnjakinja, tako da stvarno nema logike u ovom razmišljanju, rekla je druga.

Zaista je došlo vreme da se opustimo i u 21. veku dopustimo sebi (i drugima) nošenje odevnih komada koji nam se sviđaju bez obzira na to šta okolina misli o tome.

Da li se slažete sa njom? Da li i dalje nosite bikini na plaži? Da li vam je neugodno u svom telu? Podelite sa nama u komentarima, voleli bismo da čujemo šta mislite.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top