„ZAŠTO JE MOJA SEDA KOSA PROBLEM, A KLUNIJEVA NE?“

Printscreen/Instagram

Poznati

„ZAŠTO JE MOJA SEDA KOSA PROBLEM, A KLUNIJEVA NE?“

Slavnu glumicu Endi Mekdauel napali su jer ne farba sede, a onda im je ona svima odbrusila.

Dobro je poznato da se starenje, bore i seda kosa slavnim glumicama i pevačicama u Holivudu ne prašta, čak najčešći scenario je da zapravo slavne dame prolaze kroz strašnu torturu jezivih komentara, brutalnih prozivki i uvreda.

Upravo je to na svojoj koži osetila i glumica Endi Mekdauel (64) čiji je zaštitini znak bila zavodljiva smeđa kosa sa bujnim loknama. Danas ona ponosno nosi svoju sedu kosu i podjednako je lepa i zanosna, ali našlu su se oni koji su joj to zamerili.

Od starenja i sedih niko nije pobegao, pa opet, i dalje su tabu. Tako su i Mekdauel sa prvim sedim vlasima menadžeri savetovali da se prefarba. Glumica je pak ostala istrajna u tome da pusti prirodnu kosu.

„Moji menadžeri su mi zapravo rekli: „Nije vreme“. A ja sam odgovorila: „Mislim da niste pravu, biću moćnija ako prihvatim sebe“, bila je otvorena zvezda najpoznatijih ostvarenja poput: „Four Weddings and a Funeral“, „Groundhog Day“ i mnogih drugih.

„Dobronamerni“ saveti usledili su nakon što je odlučila da kosu ne farba ni pred velika dešavanja kao što su dodela Oskara i slično. Ipak, u tome je istrajala, a zbog odluke nikad nije zažalila.

Kada sam to uradiila, bilo mi je tako jasno da su moji instinkti bili u pravu jer se nikada nisam osećala moćnijom. Osećam se iskrenijom. Osećam kao da se ne pretvaram. Osećam se kao da prihvatam sebe tu gde jesam. Osećam se prijatno. I na mnogo načina, mislim da je sve to upečatljivije na mom licu. Jednostavno osećam da mi to odgovara“.

Glumica je inspiraciju našla upravo u ženama van javne scene, a priznala je i da je mnogo patila jer se od nje stalno očekivalo da izgleda mlado. Međutim, sada joj je konačno dosta toga.

Progovorila je o licemerstvu u Holivudu bez ustezanja, te je tako seda kosa kod muškaraca plus, kao što je slučaj sa Klunijem, ali ženama je to isto pravo, da dostojanstveno stare, oduzeto.

„Volimo starijeg muškarca. Volimo muškarce dok stare. Voleo bih da to važi i za starije žene i idemo ka tome… znate, malim koracima. Ono što bih želila da svi učinimo jeste da zastanemo i razmislimo kako razmišljamo o zrelim muškarcima i kako razmišljamo o zrelim ženama i da stvarno počnemo da ocenjujemo ono što govorimo i što očekujemo. Moramo! Postoje promene koje je potrebno napraviti za moju i narednu generaciju žena. Samo želim da ljudi razmisle o tome, to je sve“, zaključila je ona, a još fotografija lepe glumice pogledajte u galeriji u nastavku teksta, pa sami procenite kako izgleda.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top