Jednu stvar Jelena Đoković NE STAVLJA U TANJIR: Svi misle da su ovakva jaja zdrava, ali ISTINA JE POTPUNO DRUGAČIJA

Printscreen/Instagram

Poznati

Jednu stvar Jelena Đoković NE STAVLJA U TANJIR: Svi misle da su ovakva jaja zdrava, ali ISTINA JE POTPUNO DRUGAČIJA

Kada se govori o zdravoj hrani, jedna od prvih asocijacija je vegetarijanska ili veganska ishrana. I Jelena Đoković, godinama veganka, na svom Instagramu često govori o zdravim namirnicama, ali jedna, posebno popularna među veganima, nema mesto u njenom jelovniku.

Jedna od popularnijih veganskih namirnica su veganska jaja, napravljena tako da ukusom imitiraju ovu namirnicu, ali da su prihvatljiva za vegane i vegetarijance. Iako su mnogi vegani u njima videli rešenje da obogate jelovnik, a istovremeno poštuju svoja pravila ishrane, Jelena Đoković je putem Instagrama upozorila na njihovu nezdravost.

Jelena Đoković

Vegansko jaje, što pokazuje i nutritivni sastav, puno je veštačkih dodataka poput emulgatora, sirupa, sojinog lecitina, pojačivača ukusa.

Inače, lažna, odnosno veganska jaja potiču iz Kine, gde su se masovno proizvodila, a posebno su bila interesantna proizvođačima zbog jeftinih sastojaka usled kojih proizvodnja veganskog jajeta čini polovinu troškova proizvodnje pravog. Tako bi jedna osoba mogla da proizvede čak 1.500 komada dnevno. Potom su ova veštačka jaja stekla popularnost u Americi, a poslednjih godina sve su popularnija i u Evropi.

Izvor: Zena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top