LJUBAVNA BAJKA BOBANE MOMČILOVIĆ VELIČKOVIĆ Svaka slika isijava od emocija i čuva tajnu najveće sreće Bobe i Miše

Poznati

LJUBAVNA BAJKA BOBANE MOMČILOVIĆ VELIČKOVIĆ Svaka slika isijava od emocija i čuva tajnu najveće sreće Bobe i Miše

Iza strelkinje Bobane Momčilović Veličković stajao je jedan muškarac, njen suprug Miroslav Momčilović, jedna velika ljubav o kojoj svedoče brojne uspomene.

Bobana Momčilović Veličković preminula je u 31. godini. Pojedini mediji prenose da je naša reprezentativka u streljaštvu umrla zbog komplikacija na porođaju. Sa Miroslavom Mišom Momčilovićem venčala se 2016. u Boru i upravo fotografija sa njihovog venčanja otvara njen profil na Instagramu.

A kada odete na profil Miroslava Momčilovića, na samom početku vidite pobedničku fotografiju Bobane sa ovogodišnjeg Evropskog prevenstva na kojem je u drugom stanju osvojila medalju.

Između ove dve slike stalo je mnogo uspomena. Zajedno su obilazili svet, uživali na putovanjima, pa tajnu njihove ljubavi čuva i Bolonja gde je nastao ovaj selfi.

Zajedno su istraživali i lepote Tajlanda, a na njenom Instagramu ima i njihovih slika sa Bobaninim koleginicama iz reprezentacije koje su verovatno nastale na sportskim pripremama ili takmičenjima.

Instagram čuva i uspomenu njihovog poljupca. Kažu da slike kažu sve i da uspeju da sačuvaju i prikažu najveće istine. Gledajući Bobine i Mišine slike, shvatite koliko ih je velika ljubav spajala.

Delili su oni i ljubav prema životnjimama pa ni ne čudi što su se venčali vodeći svoje kućne ljubimce pa su njihovu malu zajednicu činili mačak Kristofer Kendzi i psi Grof, Belki, Lola i Čola.

Grof i Belki su imali tu privilegiju da ih prate na venčanju.

Bobana je sa mnogo emocija na Instagramu obeležavala važne datume njihove ljubavi uz reči: „Srećna godišnjica, ljubavi“.

A njihova poslednja zajednička fotografija prikazana na Instagramu je ona sa Kube iz 2018. godine.

Velika karijera je ostala iz Bobane i velika ljubav koji je pratila ovu prvu i davala joj vetar u leđa.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti Bobane Momčiloivć Veličković preeklampsija – stanje koje se javlja samo u trudnoći i to u uglavnom u drugoj polovini trudnoće. Predstavlja komplikaciju koju prate visok krvni pritisak, otoci i belančevine u mokraći. Može da se javi u blažem obliku koji karakteriše manji skok pritiska uz osrednje otoke i težem obliku koji može da ugrozi i bebu i majku jer dolazi do problema u radu rad jetre i bubrega majke, a u najtežem obliku i do anemije.

Bobana Momčilović Veličković streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina. U njenoj sportskoj biografiji piše da je bila članica kluba Bor 030. Strelkinja iz Bora je prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila 2007. godine i to na Evropskom prvenstvu u Dovilu kada je došla do bronze medalje vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

Debi na velikim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji imala je na šampionatu Evrope u Merakeru 2010. kada je postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u Vierumaekiju 2012. kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu.

Bila je jedna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21. veku. Do te pozicije doveli su je kontinuirani uspesi na evropskim prvenstvima. Na Olimpijskim igrama učestvovala je dva puta, u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. kada je osvojila sedmo mesto vazdušnim pištoljem. Među njenim trofejima su i zlato i srebro na turnirima Svetskog kupa.

Izvor: ZENA

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top