Kristina Kovač poručila: Ne damo više na sebe!

Printscreen/Instagram

Poznati

Kristina Kovač poručila: Ne damo više na sebe!

Kristinin FB status prenosimo u celosti!

Pre svega, želim da se zahvalim na ogromnoj podršci koja stiže sa svih strana regiona, a nakon jučerašnje histerije medijskih internet portala koji su od moje opuštene slike sa ćerkom, sa letovanja, napravile tabloidnu senzaciju. I to kakvu!

“NEPREPOZNATLJIVA!!! BIVŠA LEPOTICA DANAS SEDE KOSE, SA BORAMA I STARAČKIM PEGAMA!!!! NEKADAŠNJA ZGODNA BRUNETA VIDNO OSTARILA I PROPALA!!! BIVŠA PEVAČICA KRISTINA KOVAČ VIŠE NE LIČI NA SEBE – PUSTILA SEDE!”

Ono što ne biste očekivali nakon čitanja ovakvih naslova je da vidite običnu fotku mene nasmejane, vesele i opuštene, koja stiskam ruku svoje ćerke ispod ivice kadra i beležim opušten i sretan trenutak sa našeg zasluženog i dugo čekanog letovanja.

Iskreno, bila sam potpuno zapanjena naslovima – ne zbog toga što mi je važno kako izgledam, pa me ovo vređa; ne zbog toga što mi neki tamo tabloidi kvare imidž (zar ga nisu već potpuno srozali svojim izvitoperenim i trulim tekstovima o mojim životnim poduhvatima?), već zbog toga što ja sama ništa od toga nisam i nikada ne bih videla na toj fotografiji, kao ni hiljade ljudi koji su mi se javili da pruže podršku. Znači, trulež je u oku/duši posmatrača.

I to ne bi bio neki problem, da ta i takva trulež nije u poziciji da svakog dana naših života kroji javno mnjenje u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini…da ne utiče na milione žena, devojaka i devojčica širom regiona, srameći ih i srozavajući ako nisu DOVOLJNO “SREĐENE”, DOVOLJNO IZOPERISANE, DOVOLJNO OBLIKOVANE, DOVOLJNO OFARBANE…DOVOLJNO VEŠTAČKE. Da svi ti silni “odgovorni i profesionalni” mediji brutalno i bez milosti ne objektivizuju svako žensko biće, proglašavajući nas bezvrednim ukoliko nismo napumpale usta, ofarbale kosu, našminkale se do balčaka i natrćile guzu za slikanje.

Ne. Ne pristajem. U svoje ime, u ime svoje ćerke, u ime svih žena Balkana – NE PRISTAJEM!

VREDNOST jedne žene NE LEŽI u tome koliko vremena i novca jeste ili nije posvetila svom izgledu, hirurzima, kozmetičarima, personalnim trenerima, Instagram filterima, niti će IKADA ležati u tome, koliko god to mediji regiona želeli.

Vrednost žene leži u njenoj snazi. U njenoj inteligenciji, ambicijama, izdržljivosti. U njenom neodustajanju. U neizmernom talentu da voli i daje, u neverovatnoj sposobnosti da pruži utehu kada je najpotrebnija. U njenoj hrabrosti da pomera planine, da skida zvezde sa neba zbog zbog svog deteta, zbog muškarca, zbog ljubavi, zbog sna. Vrednost žene je u njenim talentima, njenoj pameti, snalažljivosti. U požrtvovanosti na putu ka ciljevima kojima teži. Ona leži u dubini njene duše, u nežnosti koju ume da pruži ali i u pokazivanju zuba kada brani one koje voli.

Tu, dragi mediji, leži vrednost jedne i svih nas žena.

Ono što sam rešila da uradim u ovom i ovakvom trenutku, nakom dubokog razmišljanja, jeste da okrenem ovu priču u korist svih žena regiona u kom živimo, da okrenem oštricu nazad ka samim medijima koji su je nehajno uperili ka meni i svim drugim običnim, opuštenim, prirodnim ženama. I onim od 69, koliko bi imala moja mama danas, i onim od 46, koliko imam ja danas, i onim od 13, koliko sada ima moja Tara.

Vreme je da kažemo NE.

Žene, devojke, udružimo se u borbi za slobodu i pravo da budemo baš onakve kakve jesmo!

Podržimo jedna drugu postovanjem svoje fotografije u opuštenom izdanju na svoje profile na društvenim mrežama, pod heštegom #PrirodnaŽena.

Stavimo tačku na upornu i besramnu medijsku objektivizaciju žena i devojaka koja preti da potpuno degradira ne samo poziciju žene u današnjem društvu, već i celo društvo i njegove vrednosti kao takve.

Muškarci, ako ste Muškarci sa velikim M – podržite svoje žene, majke, sestre, ćerke postovanjem njihove fotografije u opuštenom izdanju po njihovom izboru, sa heštegom #VolimPrirodnuŽenu

Neka vide mediji regiona koliko nas ima i da više ne damo na sebe!

Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top