ŽENE SA OVIM IMENOM SU POSEBNE

pixabay.com

Lifestyle

ŽENE SA OVIM IMENOM SU POSEBNE

Žene sa ovim imenom se ističu po jednoj stvari, pokazuje istraživanje!

Svako ime poseduje posebnu simboliku i značenje, a to je zapravo i prva stvar koju o sebi kažete kada se sa nekim upoznate. Nedavno je sprovedeno istraživanje sa ciljom otkrivanja koje ime je najviše zastupljeno među modelima, odnosno najatraktivnijim ženama na planeti.

Istraživanje je sprovela jedna velika kuća koja se bavi izradom i prodajom nakita. Istraživačli su pretražili imena oko 4 000 ženskih uspešnih modela, a istakla su se imena Naomi, Adriana i Tira. Jedno ime je ipak odnelo prevlast, a vrlo je zastupljeno i u našoj zemlji.

Prema podacima Ana je ime koje je najviše zastupljeno među ženskim modelima, pa su istraživači doneli zaključak da su vlasnice imena Ana trenutno najatraktivnije žene. Aktuelno najuspešnije žene u svetu modelinga sa ovim imenom su Ana Ivers i Ana Klivlend.

Koje je značenje imena Ana?

Potiče iz hebrejskog jezika i predstavlja izvedenicu od imena Hana (Hannah). Ime Ana vekovima je zastupljeno u latinskom, starogrčkom i ruskom jeziku. Znčenje imena je „milosrdna, blaga, svetlost“. U hrišćanstvu simbolizuje osobu „koja je blažena“ ili „žena koja je spremna da se opet rodi“.

Veruje se da je Ana osoba koja širi milosrđe, ljubav i radost, a od ovog imena kasnije su izvedena i mnoga druga popularna ženska imena – Anja, Angelina, Anita, Anđela, Anđelina; Anka, Anica, Aneta, Anastasija i mnoga druga.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top