Misterija rešena! Ovo je tajna zdrave kose Megan Markl

Printscreen/Instagram

Lepota i zdravlje

Misterija rešena! Ovo je tajna zdrave kose Megan Markl

Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl? Ako nas to do juče i nije interesovalo, danas se, hteli ili ne, svi pitamo. Za sve je kriva Konstrakta, „umetnica koja mora biti zdrava“ jer će predstavljati Srbiju na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije.

Da li je recept zaista u nečemu sasvim jednostavnom kao što je redovna hidratacija koja se pominje na početku pesme ili Megan koristi neke tajne sastojke? Pa, da rešimo enigmu…

Dok je sa Harijem živela u Londonu o njenoj frizuri brinuo je poznati engleski „hair-master“ Džordž Nortvud. Iako je vojvotkinja već dve godine sa druge strane Atlantika, njegovih saveta i trikova nastavila je da se pridržava. Džordž je prošlog leta za britanski „Vogue“ otkrio neke od njih.

Pre svega, kosu ne treba sušiti fenom. Ako ste u mogućnosti, ostavite je da se posle pranja osuši na suncu ili svežem vazduhu. Peškirom izvucite suvišnu vlagu, ali nemojte praviti nagle poteze kako se dlaka ne bi oštetila i lomila. Raščešljajte kosu, a na kovrdže i lokne, ukoliko ih imate, nanesite kremu za oblikovanje, kako biste ih kasnije lakše savladali prilikom pravljenja frizure.

Nortvud naglašava da ne treba koristiti mnogo šampona, što je greška koju ljudi često prave.

– Duplo pranje kose ne znači da treba da koristite više šampona, već je poenta u duplom ispiranju. I nemojte često da perete kosu, dovoljno je svakog trećeg dana. Regenerator je obavezan, naročito ako su vrhovi suvi, a vi nemate vremena da svratite do salona i skratite ih.

Tajna zdrave kose Megan Markl je i u prirodnim uljima i serumima, veoma korisnim preparatima koji vlasima daju sjaj i čine ih mekšim, živim i vitalnim.

Hello

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top