Neverovatna stvar se desila Milanu Mariću dok je primao nagradu u Berlinu

EPA

Poznati

Neverovatna stvar se desila Milanu Mariću dok je primao nagradu u Berlinu

Jednom od naših najperspektivnijih mladih glumaca Milanu Mariću u Berlinu je na čuvenom filmskom festivalu uručena nagrada „Zvezde u usponu“, kao jednom od devet najboljih mladih glumačkih snaga iz raznih krajeva Evrope.

Marić se prošle godine na Berlinalu takmičio s ruskim filmom „Dovlatov“, zahvaljujući kom je na ovogodišnjoj smotri izabran da bude deo postave „Zvezde u usponu“. On je boravio od 8. do 11. februara u Berlinu u sklopu industrijskog dela filmskog festivala, gde je, pored same dodele, imao priliku sa se upozna sa brojnim agentima i producentima.

Milan Marić u Berlinu

Milan Marić u Berlinu Foto: Adam Berry / EPA

Foto: Adam Berry / EPA

Na svom Twitter profilu, glumac kog je domaća publika najskorije gledala u seriji „Jutro će promeniti sve“, podelio je sa fanovima impresije i jednu zanimljivost koju je doživeo dok je bio na pobedničkoj sceni.

Poziv za ovaj program i učešće u njemu predstavljaju, inače, veliku počast i priznanje za talenat, trud i potencijal za dalje napredovanje

Uloga u „Dovlatovu“, rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji u režiji Alekseja Germana Mlađeg, prva je glavna uloga na filmu za mladog Marića. Ovaj film, nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, premijeru je imao protekle zime upravo u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Berlinu.

O ulozi u Dovlatovu Marić je, između ostalog, rekao i sledeće:

– Pokušavao sam da odgonetnem šta se krije iza tog Dovlatovljevog cinizma, te njegove ironije, bezobrazluka, šta je iza tog štita. A onda sam shvatio da se iza toga nalazi nesigurnost, tuga, neko dete koje ne zna kako da se izbori sa zadatkom, a svi oko njega očekuju da to što pre reši.

Izvor: Noizz.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top