Modna zakletva žene od stila: Kad napunim 50, ovako ne smem da izgledam!

pixabay.com

Moda

Modna zakletva žene od stila: Kad napunim 50, ovako ne smem da izgledam!

Trendovi dolaze i odlaze, ali nijedan od njih ne donosi pravi recept za stil u 6. deceniji života

Kažu da s godinama dolazi mudrost. Ali mudrost po pitanju mode može ostati nedostižna, bez obzira na godine. Trendovi dolaze i odlaze, ali nijedan od njih ne donosi pravi recept za stil u 6. deceniji života. Zanimljiva nam je ova lista jedne zrele dame koja je odlučila da svoj stil prilagodi sebi i svojoj udobnosti, piše Lepa i srećna.

Dama koja vodi računa o svom stilu pazi i na to šta priliči njenim godinama. Obratite pažnju na ove sitnice, koje u svojoj „modnoj zakletvi“ nabraja jedna dama u pedesetim godinama, pa prenesite na svoju listu ono što i vi želite da što pre izbrišete iz svog ormana!

1. Previsoke štikle

Potpetice sa previše visokom štiklom su užasno neudobne za stopala. Izazivaju nelagodnost i bol, a pri upornom korišćenju i medicinske probleme, čak i trajna i nepovratna oštećenja na nogama. Ako bih birala jednu stvar koju mogu da promenim u prošlosti, izbacila bih sve svoje visoke štikle koje su me godinama mučile. Takođe, nakon 50. rođendana, više nemate snage da trpite ono što vam je bilo tako lako u tridesetim.

2. Tanga gaćice

Tange su izuzetno neudobne. Možda vi izgledate seksi i zavodljivo u njima, ali zašto biste ih nosili svaki dan ili na posao? Čuvajte ih za specijalno veče, jer, osim neudobnosti može da izazove razne infekcije i iritacije. A da se ne lažemo, vaša zadnjica verovatno ne izgleda kao kada ste prvi put obukle ovu vrstu veša.

3. Duga i ravna kosa, sa razdeljkom na sredini glave

Sećate se frizura iz 1960-ih? Prave predstavnice su žene iz Vudstoka, za dugim, zaglađenim kosama. Mnoge dame su poludele za ovom frizurom, koje se drže godinama. Ipak, kada je reč o kosi, promena je uvek dobra opcija. Ako napravite neku promenu kojom niste zadovoljni, ništa strašno, kosa će ponovo porasti. Probajte sa trendi lepršavom frizurom sa šiškama. Gledajte da bude dužine maksimum do ramena, tako ćete obrisati bar 10 godina sa lica!

4. Jednodelni komadi odeće

Znate da su sada u trendu slatki kombinezoni? Ali, to je ipak za mlađe osobe. Jednostavno, morate shvatiti da svakoj starijoj ženi neće odgovarati ovaj model. Ideja da možemo da otkrijemo celo telo dok su nam noge i kolena stegnuti nikako nije dobra, verujte mi. Nemojte se odlučiti ni za varijantu kratkog kombinezona. To je ipak model koji je obeležio vaše detinjstvo, i neka ostane tamo.

5. Veštački nokti

Veštački nokti uvek izgledaju lažno, a ne negovano, zdravo i prirodno. Pored toga, održavanje takvih noktiju je stalni trošak ako hoćete da deluju uredno.

6. Pojas i steznik

Kada ste u 50-im godinama, stvari se menjaju. Vaše telo menja oblik, ali pojas i steznik nikako ne mogu biti pravo rešenje. Zbog stezanja u predelu stomaka, celog dana ćete biti nervozni i poželećete da ga što pre skinete sa sebe.

7. Plitke farmerke

Farmerke sa niskim strukom više nemaju mesto u životu dame koja je kročila u 6. deceniju života. Uske farmerke sa visokim strukom su pun pogodak za ove godine, naročito ako ste uspeli da zadržite vitku figuru.

8. Crni ajlajner na kapcima i maskara na donjim trepavicama

Sjajna ideja za šminkanje očiju, nema šta! Ali za nekog drugog. Starije dame uglavnom nose naočare, često imaju sitne bore, pa i tamne kolutove oko očiju, a ajlajner i maskara na donjim trepavicama samo naglašavaju ove nedostatke.

Lepa&Srećna

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

To Top